11 augusti 2018
10:00

Syrianska FC P-07 Vit

Referat: Syrianska FC P-06 Gul-1 - Syrianska FC P-07 Vit

Höstsäsongen har dragit igång nu och första matchen var Syrianska p06-gul. I våras spelade vi oavgjort mot dessa.

Första halvlek var riktigt dålig från våran sida. Vi släpper in ett mål på hörna där vi bara står och tittar och ingen agerar för att gå på bollen utan de kan enkelt sätta dit 1-0 Sista 10 minuterna börjar vi spela upp oss och lyckas göra 1-1 genom ett fint förarbete av Benjamin. Vi hade absolut inte vaknat ännu och kanske gjorde våran sämsta start någonsin i serien. Vi fick inte till något presspel, vi var för långt i från motståndarna och passningarna gick till fel adress nästan hela tiden. Många spelare ”gömde” sig i passningsskuggor och tog för många touch på bollen.

Andra halvlek spelar vi upp oss rejält. Vi tar tag i matchen och visar prov på skickligt passningsspel och aggressiv press. Vi skapar otroligt många lägen men deras målvakt gör en kanon match och räddar dem många gångar. Vi återerövrar bollen på deras planhalva nästan hela halvleken och kontrollerar matchen väldigt bra. Vi lyckas göra 2-1(Gabriel Melkemichel)genom en tilltrasslad situation på en hörna.

Sista halvleken var OK från vår sida. Vi startar aggressivt och kontrollerar matchen stundtals. Vissa perioder i halvleken tappar vi lite tempo i passningsspelet och gör många felpass återigen men vi har några fina sekvenser där vi spelar oss igenom deras lagdelar och skapar några chanser. Johannes trycker in 3-1 efter retur på Adrians långskott. Vi vinner matchen rättvist men med en ganska dålig prestation från vår sida överlag.
Mer skärpa i avsluten och siffrorna hade kunnat rinna iväg ännu mer.

Vi tackar Syrianska, domaren och publiken för denna match och ser fram emot nästa helg.